dilluns, 15 de setembre del 2014

DES DEL PLA LECTOR: COM FER QUE ELS TEUS FILLS LLEGEIXIN
Com fer que els teus fills llegeixin

1. Estimular constantment que s'apropin amb plaer als llibres. És convenient que els nens vegin amb la major freqüència que els seus familiars llegeixen el diari, revistes o qualsevol mena de llibres.
2. No obligar a llegir, sinó fer de la lectura un fet quotidià, tan natural com menjar, jugar o dormir. L'hàbit de la lectura s'aconsegueix gradualment i amb la constància del dia a dia.
3. Els llibres han d'estar a l'abast, en llocs de fàcil accés.
4. Cal potenciar des de ben petits la lectura: Asseieu als vostres fills a la falda i gaudiu mirant imatges, sempre que pugueu, expliqueu-los un conte abans d'anar a dormir.
5. A l'escola durant l'Educació Primària i Secundària es potencia la lectura, potencieu vosaltres a casa que els vostres fills llegeixin durant una estona diària.
6. Una bona forma de donar importància al llibres és anar a la biblioteca, a fires, exposicions sobre llibres. El préstec de llibres és un aspecte molt positiu ja que fomenta la responsabilitat.
7. Comentar aquells llibres relacionats amb dates determinades, com per exemple el Dia Mundial de la Pau, el Racisme, el Medi Ambient ,etc.
8. Afavorir també aquelles lectures que estan relacionades amb els interessos dels nens. Existeix una gran varietat de llibres amb temàtiques diverses.
9. La psicoliteratura us pot ajudar a resoldre problemes específics amb els vostres fills. Podreu trobar llibres per a totes les edats en relació a la gelosia, l'enveja, fills adoptats, l'hospitalització i la malaltia, l'obesitat, el divorci, les drogues, etc.
10. Durant l'Educació Secundària, podeu compartir les lectures, és una bona forma d'afavorir el diàleg i l'apropament entre pares i fills. Quan els vostres fills creixin podreu continuar parlant de llibres si ho hem promogut durant la seva infantesa i adolescència.
[Font: Herrera Piqueras, Prudencio. Claves para que tus hijos lean: guía para la familia. Madrid: Alfaguara, 1998.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada