dijous, 12 de setembre del 2013

DES DEL PLA LECTOR

Aquest curs i els propers, volem aprofundir en la LECTURA i l’animació a la lectura a tots els nivells educatius de manera conjunta i coordinada amb tots els Centres educatius i biblioteques municipals del Bages Sud.

 El grup del Pla Lector, emmarcat dins del PEE, està format per bibliotecàries, l’assessora LIC i professors representatius de cada centre educatiu de 0 a 18 anys, del Bages Sud. Aquest equip portarà endavant una sèrie d’activitats que conformen el Pla Lector de Zona. Tot això de cara al foment de la lectura per millorar la competència lectora de tots els alumnes del Bages Sud.

Pensem que la competència lectora és bàsica: el nen que llegeix més, sap més coses, llegint amplia els seus coneixements, augmenta la seva comprensió i s’expressa millor. Per tant, tot allò que fomenti el gust per la lectura és útil per a  tots els aprenentatges. I si aquest és un dels objectius bàsics de l’escola, tot allò que reforci o prolongui l’objectiu escolar de fomentar la lectura des de casa es útil del tot (explicar contes als fills, llegir amb ells, interessar-se pels seus llibres és de gran ajuda per formar-los com a lectors i com a persones).

Com diu Mercè Escardó, escriptora i bibliotecària, el nadó ja comença el seu procés lector quan li expliquem contes, perquè li expliquem el món i li regalem paraules que necessita per comunicar-se amb l’entorn. I aquí, és quan vosaltres, els pares hi teniu un paper molt important a fer: explicar contes als vostres fills,o tot allò que els desperti l’interès i anar-los oferint un model lector  que els acompanyi.
Creiem, doncs, que aquesta tasca tan important és necessari que la fem entre tots.

És per això que durant el curs us anirem informant de totes aquelles activitats que organitzarem de cara a l’animació lectora. Us avancem algunes d’aquestes activitats, les quals us impliquen a vosaltres, els pares:


about:blank-Us farem arribar a casa les maletes viatgeres: amb llibres i materials per a vosaltres i també per als vostres fills, perquè pugueu gaudir de la lectura plegats amb materials adequats per a tots.

-Visitarem amb els alumnes les biblioteques municipals per conèixer el seu funcionament i incentivar l’ús de les biblioteques per part dels vostres fills, i , si pogués ser, també per part vostra.

-Si l’economia ho permet, per als petits organitzarem L’hora del conte a totes les biblioteques i també a les escoles Bressol i escoles d’Educació Infantil i Primària.
També ens agradaria que, de tant en tant, poguéssiu venir alguns pares i avis contistes a explicar històries als alumnes...

-Els alumnes de Secundària vindran a l’escola a explicar contes als més xics.


-Us farem arribar guies de bones lectures per Nadal, Sant Jordi i final de curs de cara a l’estiu perquè els pares pugueu tenir una orientació i compartir lectures amb els vostres fills.

-Pels volts de Sant Jordi organitzarem activitats al voltant del llibre.


about:blank-Per Sant Jordi organitzarem la 5a Marató de Contes per tot el poble de Sant Vicenç de Castellet.


Tot això per tal d’unificar esforços per aconseguir un objectiu comú: que els vostres fills, (els nostres alumnes) llegeixin més i aprenguin més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada